Вінниця:

Осінні сільськогосподарські ярмарки розпочалися у Вінниці в останню суботу вересня і триватимуть кожної наступної суботи до кінця жовтня нинішнього року.

Понад двісті товаровиробників представили свою продукцію на площі поблизу торговельного комплексу на вулиці Келецькій, 117. Серед них: сільськогосподарські підприємства, фермери, виробники м’ясних, молочних, хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів, борошна, круп, олії, риби, плодоовочевих консервів, іншої продукції та продовольчих товарів. Напередодні ярмарку його організатори, фахівці облдержадміністрації, провели моніторинг цін на ринках обласного центру. Продавцям рекомендували відпускати продукцію за цінами виробника. Натомість місця на ярмарку їм надавали безплатно.
За словами першого заступника голови Вінницької облдержадміністрації Андрія Гижка, під час ярмарків здійснюється контроль за якістю реалізованої продукції. Організатори відзначають збільшення кількості охочих продавати, особливо з числа фермерів. Для отримання дозволу на участь у сільськогосподарських ярмарках виробнику треба звернутися у своїх районах до місцевих райдержадміністрацій. Списки подають до одного з департаментів ОДА, де виписують дозволи і повертають їх у райони.
— Міська влада Вінниці прийняла рішення про безплатне перевезення багажу у громадському транспорті у дні сільськогосподарських ярмарків, — додав Андрій Гижко.