Вінниця:

Кошти у сумі 1,3 мільйона гривень на продовження реставрації пам’ятки архітектури національного значення «Башта та мури» надала Вінницька міськрада. Ще понад 400 тисяч виділено на завершення зовнішніх робіт з реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення — «Готель Франсуа» і 660 тисяч на внутрішні роботи у цьому само приміщенні.

Рішення ухвалено на сесії міськради. Під час обговорення питання міський голова Сергій Моргунов зазначив, що збереження пам’яток архітектури є одним з головних завдань влади. «Переконаний, що після завершення протиаварійних та реставраційних робіт «Башта та мури» стане архітектурною цікавинкою міста, яка приваблюватиме гостей і туристів», — наголосив він. Голова уточнив, що рятують святиню спільними зусиллями з обласною владою. Пам’ятка архітектури належить державі, а земля, на якій вона розташована, перебуває у комунальній власності міста. Роботи проводять завдяки фінансуванню з двох джерел.
До речі, обидва об’єкти розміщені у середмісті. Їх відновлення зробить привабливішою територію. «Башта та мури» — комплекс оборонних і монастирських споруд — одна з найдавніших пам’яток міста над Південним Бугом, на березі якого вона розташована. Цей об’єкт споруджено ще у XVII столітті, уже тому він привертає увагу туристів.