ДНІПРО:

В обласному центрі збудують храм на честь загиблих воїнів. Його проект було затверджено на засіданні міськради.
Називатиметься він «Храм на честь ікони Божої Матері «Непорушна стіна». Щоправда, де саме він розміститься, поки що невідомо. Дніпровська єпархія УПЦ КП обрала скверик за пам’ятником Тарасу Шевченку, навпроти театру української драми. Але архітектори забракували місце: воно, на їхню думку, занадто тісне і світське, до того ж загородить прохід і покладе край ідеї подовжити Театральний бульвар, перетворивши його на довгу пішохідну вулицю. Протягом десяти днів ініціативна група архітекторів має знайти альтернативне місце. Якщо ж ні — храм буде зведено на вулиці Воскресенській, як і планувалося.
Ідея храму виникла у зв’язку з війною на Донбасі та необхідністю увічнити пам’ять полеглих воїнів. А на назву наштовхнула однойменна ікона в Софійському соборі в Києві.
Вигляд храму значно відрізняється від звичних канонів. Це два куби з маленькими віконцями, з’єднані куполом. Модернізований варіант уперше було схвалено єпархією. Усередині розміститься меморіал-музей, на другому поверсі — тераса, до якої вестиме підйомник. А перед храмом облаштують майданчик для проведення святкових богослужінь на вулиці. На першому поверсі для молитви зможуть розміститися майже двісті парафіян, а загальна площа становитиме 400 квадратних метрів.
Кубічний храм з’явиться в місті вже наступного року.