Вінниця:

Найвищий рівень середньої зарплати у серпні цього року зафіксовано в області у працівників сільського господарства — у півтора разу більше від середнього показника в регіоні.
За інформацією головного управління статистики в області, номінальна платня штатного працівника становила у серпні 7924 гривні. Скільки сплатили аграріям, нескладно підрахувати. Таке підвищення фахівці пояснюють фактором сезонності, на літній період припадає пік збирання врожаю, виконання інших робіт. У цей час робочий день ненормований, працюють без вихідних. Динаміка зростання заробітків у названій сфері простежується протягом останніх років. Одночасно привертає увагу ще одна характерна особливість — велика нерівномірність в оплаті тим, хто працює на полях і фермах.
Крім галузі сільського господарства, роботодавці платили у серпні більше порівняно з липнем також транспортникам, трудівникам, зайнятим у складському господарстві, фармацевтичній та харчовій промисловості, лісівникам... Підвищили платню і тим, хто працює у поштовій та кур’єрській галузях. Утім, рівень зарплати у таких працівників залишається найнижчим порівняно з іншими. Статисти констатують також факт зменшення платні за названий період в освіті, професійній, науковій та технічній діяльності. У регіоні залишається також заборгованість з виплати грошей за попередні періоди. Навіть в одному із стратегічних підприємств зарплату видають із затримкою на декілька місяців. «Голос України» перевіряє отриману інформацію.