Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко взяла участь у відкритті Першого форуму мереж ЄС 2018, що проходив 3—4 жовтня та організований Представництвом ЄС в Україні. У заході також узяли участь Посол, Голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі та віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Метою заходу є ознайомлення членів мереж з останніми подіями у сфері відносин України та ЄС.

Під час відкриття форуму Ірина Геращенко відзначила позитивне ставлення українців до євроінтеграційного курсу України.
«Це чудово, що 74 відсотки українців підтримують євроінтеграцію. Крім того, зростає кількість народних депутатів України — прихильників євроінтеграційного курсу. Цей курс має бути реалістичним, а не наповнюватись популістськими гаслами», — підкреслила І. Геращенко.
Вона зауважила також, що закріплення в Конституції норми щодо Євроатлантичної інтеграції є стратегічним завданням держави та має бути реалізовано в інтересах громадян України.
«Для імплементації Угоди про асоціацію нашому парламенту та уряду потрібно більше реалізму. Закріплення в законодавчих документах курсу на євроінтеграцію є метою, покликаною зробити життя українців кращим», — зазначила політик.
Під час виступу Ірина Геращенко зауважила, що понад мільйон наших громадян скористалися своїм правом на безвізовий режим і 10 мільйонів українців уже отримали біометричні паспорти.
Політик наголосила на пріоритетних питаннях подальшої реалізації Угоди, на яких варто зосередитися парламенту та уряду. Зокрема, акцентувала увагу на важливості підготовки та реалізації щодо просвітницької роботи в різних регіонах України, до яких слід активно долучатись представникам громадянського суспільства.
Інформуючи про законотворчу діяльність Українського парламенту, політик відзначила, що наразі із 57 законів, вміщених у Дорожній карті законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, сім ухвалено в цілому, дев’ять прийнято в першому читанні, чотири враховано під час розгляду інших законопроектів. Окрім того, вона наголосила на пріоритетності ухвалення на поточній сесії таких законів: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо технічних регламентів та оцінки відповідності» № 6235 від 4.03.2017 р., «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних значень» № 6023 від 03.02.2017 р., «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу)» № 3501 від 20.11.2015 р.
Також Ірина Геращенко взяла участь у церемонії нагородження переможців конкурсу відео- та інтелектуального online-конкурсу «Euroquiz» 2018.
Своєю чергою Голова представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі висловив свої сподівання на те, що Українська держава незабаром стане повноправним членом ЄС.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.