ТЕРНОПІЛЬ:

Четвертий у Тернопільській області інклюзивно-ресурсний центр для дітей відкрили у Ланівцях. Це світле й просторе приміщення, в інтер’єрі переважають яскраві життєрадісні кольори. У центрі є предметно-ігрове та розвивально-корекційне обладнання.

«Багато років у нашій державі не звертали увагу на проблеми соціалізації діток з особливими потребами. І вперше за досить тривалий час ця категорія дітей має можливість розвиватися у спеціально облаштованих для них освітніх закладах. Відкриття таких центрів — серед пріоритетних завдань Кабінету Міністрів України, Фонду Петра Порошенка. Реалізація стратегії створення інклюзивно-ресурсних центрів по всій області розпочалася у рамках угоди про співпрацю з першою леді України Мариною Порошенко. Впевнено й послідовно ми створюємо комфортні умови для особливих діток. І це результат спільної праці держави, платників податків, органів місцевого самоврядування, а також усіх меценатів, які теж активно долучаються. Дякую всім, хто бере участь у реалізації таких благородних ініціатив», — зазначив на відкритті центру голова Тернопільської ОДА Степан Барна (на знімку другий ліворуч).
Кошти для створення й оснащення цієї установи виділили з державного бюджету та бюджету міста Ланівці.
«У Лановецькому інклюзивно-ресурсному центрі, створеному на базі Лановецької загальноосвітньої школи № 1, проходитимуть реабілітацію майже 30 діток з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років», — зазначила директор центру Олена Ткачук.
Загалом на Тернопільщині планують створити 19 таких закладів для соціальної адаптації й розвитку дітей з особливими потребами, яких в області налічується понад 13 тисяч, повідомляють на сайті Тернопільської ОДА.

Фото надано прес-службою Тернопільської ОДА.