У Головному управлінні Нацполіції в Тернопільській області відбувся відбір правоохоронців, які виявили бажання працювати в складі мобільних груп. Кандидатів обирали серед патрульних поліцейських, дільничних офіцерів поліції та працівників ювенальної превенції. Співбесіду проводили співробітники Департаменту превентивної діяльності Національної поліції та представник ОБСЄ.
Поліцейські мобільні групи виїжджатимуть лише на виклики про домашнє насильство. До їхнього складу увійдуть і чоловіки, і жінки. Це пілотний проект, який дістав назву «ПОЛІНА» — ПОЛІція проти НАсильства» і впроваджується за підтримки МВС, Нацполіції та місії ОБСЄ на загальнонаціональному рівні.
За результатами співбесіди відібрали 10 кандидатів для роботи в складі мобільних груп. Усі поліцейські пройдуть спеціальне навчання в інтерактивних кімнатах, де їх підготують до практичної діяльності.
Як розповів т. в. о. начальника відділу дільничних офіцерів поліції ГУНП області Василь Дідух, щодня правоохоронці Тернопільщини в середньому отримують десять повідомлень про сімейно-побутові конфлікти. З початку року за фактами скоєння домашнього насильства поліцейські склали понад 2,9 тис. адмінпротоколів та відкрили чотири кримінальні провадження, — повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Тернопільська область.