ВІННИЦЯ:

Міжнародна система муніципального велопрокату Nextbike почала працювати у Вінниці. На 15 автоматизованих пунктах прокату, обладнаних у різних частинах міста, встановлено 120 новеньких велосипедів марки Nextbike.

Вінничани охоче користуються велопрокатом.

Фото автора.

Кожен охочий може взяти двоколісного на одній станції, доїхати до місця призначення і залишити там транспортний засіб на одному з найближчих пунктів прокату. Вартість двох перших годин користування — 20 гривень, третя година і далі — 50 гривень. Місячний абонемент коштує 250 гривень. Повернути велосипед необхідно до кінця доби, інакше штраф — 15 тисяч гривень. Кошти знімаються автоматично з картки. На пунктах прокату — жодного обслуговуючого персоналу. Велосипеди на паркувальних стійках «прив’язані» автоматично за принципом магніту. Щоб взяти двоколісний на прокат, потрібно зареєструватися із зазначенням платіжної картки, це можна зробити у встановленому терміналі або скачати додаток на мобільний телефон — Nextbike https://www.nextbike.ua/
— Проект автоматизованого прокату велосипедів реалізовуємо у рамках меморандуму міськради з партнерами зі Швейцарського бюро співробітництва в Україні, — каже заступник міського голови Вінниці Владислав Скальський після того, як проїхався на двоколісному. — Маємо надію, що й надалі розвиватимемо цей напрям. Сподіваюся, що вінничани використовуватимуть велосипед як ще один вид транспорту.
Представник компанії Nextbike Остап Буденкевич наголошує, що велосипеди дуже надійні і передбачають інтенсивну експлуатацію. У них оригінальні запчастини, що не підходять до жодних інших марок двоколісних. Усі пункти обладнані камерами нагляду ситуаційного центру, що працює у Вінниці. Можливих вандалів одразу зафіксують камери. У міжсезоння двоколісні зберігатимуть на складах.
Вінниця стала другим містом в Україні після столиці, де запрацював автоматизований велопрокат міжнародної компанії Nextbike. Загалом компанія надає такі послуги у понад ста містах у 23 країнах.