Тернопіль:

Крайова управа Спілки української молоді в Україні вперше організувала зліт юнацтва. Відбувся цей захід у Львові. Участь взяли майже 150 сумівців із шести осередків: Києва, Львова, Дніпра, Краматорська, Калуша та Тернополя.
Серед кількох інформаційно-виховних та тематично-прикладних блоків було вшанування пам’яті українських січових стрільців та воїнів Української Галицької Армії, похованих на Янівському кладовищі.
Учасники зльоту помолилися за упокій душ українців-державників, похованих на цьому знаменитому цвинтарі. Також пов’язали на стрілецькі хрести синьо-жовті стрічки, що символізують прийняття ними, як естафети поколінь, справи боротьби за утвердження Української самостійної соборної держави.

ДОВІДКОВО

На Янівському цвинтарі було 648 могил українських стрільців, споруджених 1934 року з бетону, з військовим хрестом за проектом Петра Холодного і Льва Лепкого. 1971 року за дорученням Львівського облвиконкому бульдозерами зруйнували стрілецькі могили, понищили хрести та викопали людські останки. Реконструювали цвинтар у 1997—1999 роках.