Суд Фінляндії ухвалив вирок, який може стати початком юридичної боротьби проти проросійських тролів. 
Засновника і головного редактора сайту MV-Lehti Іллю Яніцкіна засуджено до 22 місяців в’язниці за онлайн-цькування, образи на адресу етнічних груп, порушення авторських права, дифамацію (поширення про особу недостовірної інформації, яка принижує її честь та гідність, завдає шкоди діловій репутації). Загалом Яніцкіна визнано винним по 16 пунктах обвинувачення. Іншого обвинувачуваного у цій справі Йохана Бекмана, який називає себе «представником донецького сепаратистського руху», засуджено до одного року умовно. Суд зобов’язав Яніцкіна, Бекмана і ще одну людину виплатити постраждалим компенсацію в розмірі 136 тисяч євро, повідомила 18 жовтня фінська громадська телерадіокомпанія Yleisradio.
Позов проти Яніцкіна подала кореспондентка цієї телерадіокомпанії Джессікка Аро, яка є ініціаторкою кампанії з бойкоту організацій, що розміщували свою рекламу на прокремлівському сайті, та стала об’єктом онлайн-цькування. Другим позивачем була людина, яка опікується пов’язаними з біженцями питаннями, інформує DW.
З 2014 року Аро вивчає поширення в Фінляндії проросійської пропаганди через соціальні мережі. В рамках дослідження журналістка поспілкувалася зі співробітниками «фабрики тролів» у Санкт-Петербурзі. Після цього її почали систематично переслідувати в соцмережах і погрожувати, повідомляє DW. Тож журналістка звернулася до правоохоронних органів зі скаргою на переслідування, дифамацію з обставинами, які обтяжують покарання, і підбурювання до дифамації.