У канадському місті Торонто минулими вихідними відкрили меморіал жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років. Розмістили його на території Виставкової площі, неподалік від аеропорту Торонто та набережної озера Онтаріо. До офіційної церемонії долучилося кілька сотень осіб, зокрема мер Торонто Джон Торі, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів (на знімку праворуч).

Як повідомили на сторінці у Фейсбук «Культурна дипломатія України від МЗС», на спорудження меморіалу витратили майже 1,2 млн доларів. Більшість цієї суми зібрали зусиллями української діаспори за допомогою індивідуальних пожертв.

«Дякую усім, хто сприяв та продовжує допомагати поширенню достовірних даних про Голодомор. Ця страшна трагедія нашого народу має бути визнана у всьому світі», — написав у Твіттер з нагоди відкриття у Торонто меморіалу жертвам Голодомору в Україні Степан Кубів.
Христя Фріланд під час церемонії зауважила, що українська громада Канади протягом багатьох років, коли пам’ять про Голодомор приховувалася, берегла її і змогла повернути до України. «Це дуже важливий внесок, і я особливо вдячна старшим членам нашої громади, які підтримували цю пам’ять», — цитує міністра Укрінформ.

Фото зі сторінки у Фейсбук С. Кубіва.