Благодійний фестиваль «Смак домашнього тепла» четвертий рік поспіль відбувся у Вінниці. Щоразу до його проведення долучається народний депутат України Сергій Кудлаєнко.

На знімку: народний депутат України Сергій Кудлаєнко (в центрі) з волонтерами Андрієм Нечипоруком (ліворуч) та Володимиром Кулешовим на сходах волонтерського центру «Блокпост «Підкова».

Триста запрошень на дискотеку отримали цього разу від парламентарія найбільш активні учасники фестивалю. Він також надав допомогу волонтерам, які доставлять вантаж бійцям. «На Донбасі серед захисників країни багато вінничан, — розповів «Голосу України» Сергій Кудлаєнко. — На передовій хлопці мають знати і відчувати, що про них удома пам’ятають, піклуються, не забувають, чекають на їхнє повернення. Такими подарунками земляки виявляють свою вдячність. Водночас такий захід — це урок патріотизму, урок історії для учнів. Вони долучаються до подій, що відбуваються в країні».
Суть фестивалю — у його назві. Учні шкіл Вінниці, основні учасники заходу, разом з батьками та вчителями готують захисникам домашні вироби — консервацію (м’ясні, овочеві, фруктові консерви), випічку, доповнюють чаєм, кавою, яблуками. Запасають те, що є на столах у вінницьких родинах. «Без сумніву, нині харчують бійців значно краще, ніж це було на початку бойових дій на Донбасі, — каже волонтер, який доставлятиме допомогу, Володимир Кулешов. — Але ж домашніх харчів завжди хочеться. Тому за них отримуємо особливу подяку». П’ятий рік поспіль їздить з гуманітарною допомогою волонтер Андрій Нечипорук. «Проїжджаємо майже всю лінію розмежування, — уточнює пан Андрій. — Залишаємо гостинці на опорних пунктах, так званому «передку». Доставляємо не тільки продукти харчування. Попередньо уточнюємо у хлопців, у чому є нагальна потреба».
За словами волонтерів, разом із Сергієм Кудлаєнком допомагає в поїздці міська влада: міський голова Вінниці Сергій Моргунов щоразу проводжає їх у дорогу, надає кошти на заправку автомобілів пальним.
Зібрану допомогу школи доставили на відкритий майданчик соціально-культурного волонтерського центру «Блокпост «Підкова». Тут учасники фестивалю виступали з піснями. Їх пригощали кавою, чаєм, кулешею, приготовленою на відкритому вогні. Після сортування й пакування вантажу волонтери вирушать у дорогу.

Віктор СКРИПНИК.
Фото автора.

Вінниця.