Учора в Гомелі відбувся Перший форум регіонів України та Республіки Білорусь, в якому взяли участь Президенти України Петро Порошенко та Білорусі Олександр Лукашенко. Як повідомляє прес-служба глави української держави, Петро Порошенко відзначив результативність форуму. Зокрема, за його словами, вже підписано низку угод між областями і плановано ухвалити ще кілька. «Ми абсолютно впевнені, що відносини вийшли на серйозне зростання. Економіка наших країн підкреслює, що приріст становить більше 23% рік до року, у валюті», — зауважив він. За словами П. Порошенка, відбувається зростання постачання української продукції у Білорусь. Наступний форум відбудеться вже на території України.
«Ви, мабуть, відчуваєте, що Гомель нічим не відрізняється від прекрасних українських міст», — сказав Олександр Лукашенко Петру Порошенку під час зустрічі. «Це природно, адже до кордону тут буквально рукою подати. Тут дуже багато живе українців, громадян України (особливо останнім часом), які у зв’язку з конфліктом переселилися сюди», — цитує О. Лукашенка його прес-служба. Натомість Президент України наголосив, що «між Україною та Білоруссю є довіра, між Лукашенком і Порошенком є довіра. І я абсолютно впевнений, що ця довіра виллється і в безпеку, надійність, дружбу і співробітництво», — повідомляє прес-служба Президента Білорусі. Він також зауважив, що кордон між Білоруссю та Україною має бути винятково кордоном миру, дружби і надійності.
«У жодному разі не можна допустити, щоб для України з території Білорусі була будь-яка загроза», — заявив Петро Порошенко і під час зустрічі з українською діаспорою. Він подякував українцям Білорусі за підтримку і зауважив, що Україна спирається на свою діаспору. «Ми спираємося на вас. Ви — точно розраховуєте на нас, бо на сьогодні Україна розвивається такими темпами, економіка зростає, армія побудована, церкву свою будемо мати. З Божим благословенням, бо церква незалежної держави — це один з атрибутів незалежності», — наголосив він.