Під час засідання Радбезу ООН ішлося про ситуацію в анексованому Криму та дії Росії в Азовському морі. Постпред України в ООН Володимир Єльченко поінформував учасників засідання, що «Росія більш як удвічі посилила військові сили на півострові і продовжує підготовку кримської військової інфраструктури для розміщення ядерної зброї, включно з переоснащенням радянських сховищ для ядерних боєприпасів». Він наголосив, що Москва не відмовилася від ідеї прокласти наземний коридор до окупованого нею Криму. «Понад те, загроза морського нападу у напрямку Азовського моря в разі широкомасштабної військової конфронтації залишається джерелом дестабілізації безпеки в Донецькій області», — сказав Єльченко. Український Постпред повідомив, що «Росія використовує Азовське море як додатковий канал для забезпечення своїх сил на Донбасі зброєю з окупованої території Криму», цитує Укрінформ.
Заступниця Генсека ООН Розмарі Дікарло заявила, що «ООН стежить за інформацією про зростання напруження в Азовському морі, що негативно впливає на загальну атмосферу у регіоні. Ми наголошуємо на потребі уникати ризику ескалацій, провокацій та прорахунків». Представник США у свою чергу заявив, що агресивні дії Росії в Азовському морі підривають міжнародне право і порушують суверенітет та територіальну цілісність України. Занепокоєння через зростання російської військової присутності в Азовському морі висловив і Постпред Нідерландів Карел Ван Остер, інформує УНН. Як заявив дипломат, мілітаризація Азовського моря може лише дестабілізувати і без того непросту ситуацію в сфері безпеки у більш широкому Чорноморському регіоні. «Російська Федерація почала проведення інспекцій комерційних суден, що направляються в українські порти через Азовське море. Це призводить до тривалих затримок і завдає економічної шкоди південному сходу України, у тому числі за рахунок незаконно збудованого Керченського мосту. Уряд Нідерландів вітає рішення України звернутись в арбітраж. Сподіваємось на мирне врегулювання цього спору», — сказав він.
На думку офіційного Києва, засідання Радбезу ООН з «українського питання» продемонструвало потужну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. «Результати засідання РБ ООН з усією очевидністю засвідчили продовження міжнародної ізоляції Москви, яка демонструє зухвалу поведінку та вперте небажання чути цілком легітимні заклики міжнародної спільноти», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Президент України Петро Порошенко.