За добу (станом на ранок 1.11) російські найманці 24 рази відкривали вогонь по наших військових. При цьому противник 5 разів застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. За даними прес-центру штабу ООС, бойовики гатили із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, на луганському напрямку, поблизу населеного пункту Нижнє, ворог обстріляв опорні пункти з артилерії калібру 122 мм та приблизно в той само час відкривав вогонь у районі Кримського з мінометів калібру 82 мм та 120 мм. Два випадки застосування окупантами мінометів зафіксовано також поблизу Золотого.
Крім того, протягом минулої доби окупанти гатили в районах населених пунктів Новоселівка Друга, Авдіївка, Піски, Новотроїцьке, Березове, Новомихайлівка, Старогнатівка, Павлопіль, Водяне, Гнутове, Лебединське та Широкине. Вогонь з важкого озброєння у цих випадках не вівся.
«Під час бойових дій зазнали поранень двоє військовослужбовців Об’єднаних сил. За даними розвідки, за минулу добу поранено чотирьох бойовиків», — зазначили в штабі.
За даними групи «Інформаційний спротив», за останній тиждень бойовики здійснили понад 130 вогневих нальотів з артилерійських систем калібру 100 мм, мінометів 82-го і 120-го калібрів, переносних реактивних пускових установок «Град-П», БМП і танків.
«Основними ділянками бойової активності противника стали донецький напрямок (район Авдіївки, Пісків і Мар’їнки), Світлодарська дуга, маріупольський напрямок (ділянка від Павлополя до узбережжя). Основна частина випадків застосування ворогом важкого озброєння припадає саме на дві останні ділянки», — йдеться в повідомленні.