Найвищу статую у світі відкрили 31 жовтня в індійському штаті Гуджарат. Пам’ятник індійському державному діячеві та борцю за незалежність країни Сардару Валлабхаі Пателю сягає 182 метрів заввишки, повідомляє AFP. Відкриття приурочили до 143-ї річниці від дня народження Пателя. Монумент, який назвали «Статуя єдності», було збудовано з ініціативи прем’єр-міністра країни Нарендри Моді (на знімку).

Статую споруджували майже чотири роки. Для цього знадобилося три тисячі робочих рук. Вартість монумента — 395 мільйонів доларів.
На висоті 153 метри спроектовано оглядовий майданчик, що, на думку місцевої влади, може зацікавити туристів. Тут розраховують приймати щодня щонайменше 15 тисяч гостей. Однак у таких райдужних планах є й певні ризики. Найближче до статуї місто Вадодара розташоване на відстані 100 кілометрів. Чи вистачить туристам бажання долати такий довгий шлях? Окрім того, вже за кілька років «Статуя єдності» може втратити статус найвищої. В іншому індійському місті Мумбаї вже почали споруджувати пам’ятник висотою 212 заввишки, повідомляє DW.

Фото зі сторінки прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді у Твіттері.