Бійця 59-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України 42-річного Віталія Оніщука провели в останню путь 1 листопада у райцентрі Липовець на Вінниччині.
— Осиротіли двоє донечок, — розповіла землячка загиблого Ольга Собко. —  Старша — першокурсниця університету, їй дуже потрібна батькова підтримка, молодша вчиться тільки у третьому класі, як дівчинці жити далі без батькової ласки... Тепер у нашому 3-В уже у двох діток війна забрала батьків.
31 жовтня тіло загиблого доставили до райцентру Липовець, де Віталій проживав із сім’єю. Крім дружини, яка працює вихователькою дитячого садка «Сонечко», і двох доньок, у нього є ще батько. Живим коридором зустріли земляки автомобіль. Квітами встеляли дорогу до Меморіалу Слави і Пам’ятного знака учасникам АТО. Так само квітами проводжали наступного дня. Малі й старі ставали на коліна і не стримували сліз, дивлячись на згорьованих донечок і рідних з почорнілими від горя обличчями.
До військових дій на Донбасі Віталій Оніщук, випускник Вінницького національного аграрного університету, працював юристом у Липовецькій районній лікарні. Призваний у березні 2016 року. Служив механіком-водієм евакуаційного взводу ремонтної роти 59-ї окремої мотопіхотної бригади. Загинув від вибуху, що стався під час виконання завдання 29 жовтня у селищі Новоайдар Луганської області. Поховали бійця на кладовищі у Липовці. Днями жалоби у райцентрі було оголошено 31 жовтня і 1 листопада.
Це вже другий вінничанин, який загинув у жовтні. 16 числа від кулі снайпера обірвалося життя 38-річного Павла Білика, помічника гранатометника 28-ї окремої механізованої бригади. Його вбили біля Мар’їнки Донецької області. Поховали у селищі Томашпіль, де до служби за контрактом проживав Павло. 

Вінницька область.