У Білій Церкві до кінця року за сприяння народного депутата Хвичі Мепарішвілі («Народний фронт») буде реалізовано проекти, які мають поліпшити гідрологічний режим та екологічний стан водойм міста.
На виконання відповідних робіт із Державного бюджету виділено майже дев’ять мільйонів гривень, повідомили в прес-службі Київської обласної партійної організації «НФ».
«У рамках утілення проектів від аварійних дерев та чагарників розчистять захисну прибережну смугу обвідного каналу навколо острова «Дитинства», який, до речі, є частиною тренувальної бази для спортсменів-байдарочників. Крім того, буде виконано по-глиблення та розчищення від мулу русла, а також облаштування джерел, які наповнюють канал», — повідомив парламентарій.
Водночас, за словами Хвичі Мепарішвілі, поблизу церкви Покрови Божої Матері буде розчищено від мулу й очерету озеро, укріплено його береги та облаштовано доріжки навколо. Водойму з’єднають з річкою Рось, аби забезпечити постійну циркуляцію води.
«Замулення та заростання водойм чагарниковою рослинністю сповільнюють їх течію, зменшують здатність до самоочищення, призводять до погіршення якості води. Тому за річками та озерами необхідно доглядати, якісно чистити, укріплювати слабкі береги, щоб замулення не відбувалося за рахунок їх руйнування. Це складний, тривалий та недешевий процес. Утім, якщо не здійснювати заходів для поліпшення стану водойм, ризикуємо їх втратити», — підкреслив представник «Народного 
фронту».