Між Млинівською районною радою і Острожецькою об’єднаною територіальною громадою 27 грудня минулого року було укладено договір. Ішлося про передачу з бюджету цієї громади Млинівському районному бюджету медичної субвенції вторинного рівня на часткове відшкодування оплати праці та інших поточних видатків Млинівської центральної районної лікарні. 
Згідно з ним Острожецька ОТГ зобов’язувалася у 2018 році передати Млинівському районному бюджету кошти міжбюджетного трансферту, а саме: медичну субвенцію в розмірі 1 мільйон 350 тисяч гривень. Однак на 1 жовтня цього року Острожецька ОТГ передала лише 200 тисяч гривень медичної субвенції, хоча на цю пору працівники Млинівської ЦРЛ надали медичних послуг 364 мешканцям населених пунктів громади на 1 мільйон 462 тисячі гривень.
Адміністрація ЦРЛ не раз скеровувала в Острожецьку ОТГ листи з проханням перерахувати кошти медичної субвенції в районний бюджет згідно з договором і наводила розрахунки щодо витрат на лікування пацієнтів із сіл громади, апелювала до керівництва та депутатів Острожецької сільської ради, однак дієвої реакції на ці звернення не було.
Із цього приводу у Млинівській райдержадміністрації навіть провели нараду. На ній, зокрема, йшлося також про те, що Острожецька районна лікарня, яка торік 29 грудня із районної комунальної власності була передана Острожецькій ОТГ, надала медичні послуги 107 мешканцям населених пунктів Ярославицької громади, спричинивши в такий спосіб додаткове навантаження на бюджет лікувального закладу. Крім того, острожецькі медики витратилися і на лікування 11 мешканців населених пунктів Млинівської ОТГ — загалом на 317 тисяч гривень. Утім, це питання врегульовується просто шляхом взаємозаліку. Однак навіть якщо відмінусувати цю суму, то на цю пору острожчани заборгували районному бюджету майже 800 тисяч гривень.
В останню п’ятницю жовтня розв’язати фінансовий вузол на сесію Острожецької сільської ради прибули голова районної ради Богдан Писак та очільники Млинівської ЦРЛ. Ішлося на сесії не тільки про фінансові показники, а й про якість, обсяг медичних послуг, медичні технології. До речі, в Острожецькій районній лікарні надає послуги лише одне профільне відділення — терапевтичне, у Млинівській ЦРЛ — 10 відділень. Саме тому багато мешканців населених пунктів Острожецької громади звертаються до млинівських лікарів.
Утім, Острожецька сільська рада готова виділити на рік лише 500 тисяч гривень, тобто до 200 тисяч гривень, перерахованих раніше, додадуть ще 300 тисяч. Звісно, така інформація мало потішила медиків із районного центру.
Депутати Острожецької сільської ради ухвалили рішення про передачу 200 тисяч гривень медичної субвенції вторинного рівня районному бюджету. Залишиться перерахувати ще сто тисяч. Однак це проблеми не вирішує. У центральній районній лікарні міркують: чи подавати до суду на партнерів із Острожецької сільради за недотримання умов договору?

Млинів Рівненської області.