Бо забуття руйнує надію на особисту свободу та незалежність

Минулої суботи на Буковині відбулись урочисті заходи з нагоди 100-річчя Буковинського віча. Участь у них узяли, зокрема, народний депутат, лідер фракції «Народний Фронт» Максим Бурбак, голова партії Арсеній Яценюк та міністр МВС Арсен Аваков (на знімку).

«Щиро вітаю Буковину та весь український народ із сьогоднішнім святом! 100 років тому наші героїчні земляки під час Буковинського віча сповістили усьому світові про власне прагнення жити в єдиній Україні, незалежній та демократичній. Сьогодні ми знову боремося за свободу, суверенність і цілісність своєї держави. Переконаний, у цьому нам допомагає сила і воля минулих поколінь українців. Цей спадок нагадує нам, що забуття руйнує надію на особисту свободу та незалежність. Що наша історія є зброєю, якою ми повинні захистити майбутнє свого народу і своєї держави», — написав М. Бурбак на своїй сторінці у Фейсбуці.

ДОВІДКОВО

Третього листопада 1918 року в центрі Чернівців відбулося велелюдне крайове віче. Омелян Попович разом з Українським крайовим комітетом Буковини провів у Чернівцях Буковинське віче. Саме 3 листопада 1918 року на народних зборах в Чернівцях проголосили возз’єднання Північної Буковини із Західноукраїнською Народною Республікою та подальшу Злуку з «великою Україною». Віче також висловило протест проти спроб Румунської національної ради оголосити всю Буковину «румунською землею».

Фото зі сторінки Максима Бурбака у Фейсбуці.