Дорогі друзі!

Щиро вітаю із 100-річним ювілеєм від дня заснування головної всеукраїнської бібліотеки — справжнього науково-інформаційного, дослідного та культурологічного центру України.
За роки існування ваша поважна установа сформувалась як високопрофесійна потужна інституція України, яка входить до числа десяти найбільших національних бібліотек світу. Вона здійснює книгообмінні зв’язки з понад тисячею наукових установ у майже сімдесяти країнах світу, розвиваючи бібліотечно-інформаційну справу на рівні міжнародних стандартів.
Ця дата — визначна подія не тільки для вашого колективу і численних читачів, а й для всієї країни. Адже ваші зусилля щоденно спрямовані на збереження та дослідження національної та світової культурної і духовної книжкової спадщини, розвиток науки й освіти, утвердження загальнолюдських цінностей у сучасному суспільстві.
Завдяки творчій енергії та невтомній праці ваших фахівців, справжніх знавців і ентузіастів своєї справи, бібліотека стала не лише державним книгосховищем і загальнодоступним просвітницьким і освітнім центром, а й другою домівкою для багатьох поколінь читачів.
Приємно відзначити, що ви не зупиняєтесь на досягнутому, а впевнено розвиваєтесь, створюючи умови для найвимогливішого відвідувача, надаючи комфортні читальні зали, вдосконалюючи науково-довідковий апарат. Ваш високопрофесійний колектив, зберігаючи вікові традиції, відкритий до новаторства й упевнено освоює сучасний інформаційний простір, активно впроваджуючи прогресивні технології.
Бажаю вам і надалі, використовуючи потужний потенціал, нагромаджений досвід, творчу енергію, досягати нових вагомих успіхів у найдостойнішій справі — ріднити людей із книгою, відкриваючи їм красу і силу слова.
Нехай щастить вам на цьому шляху!

Голова
Верховної Ради України
Андрій ПАРУБІЙ.