Кримінальний суд македонської столиці Скоп’є розглянув прохання адвокатів екс-прем’єра Ніколи Груєвскі про відтермінування відбування ним тюремного покарання. Нагадаємо, що він раніше був засуджений за зловживання службовим становищем, а саме — у наданні міністрові внутрішніх справ Гордані Янкуловскі розпорядження купити броньований автомобіль «Мерседес» вартістю майже 600 тисяч євро для свого особистого користування, але поставити його на баланс МВС.

Розглянувши прохання адвокатів Груєвскі, судді порахували, що причини, викладені в ньому, не поважні. Екс-прем’єр просив дати йому можливість закінчити роботу над новою книгою, яку він пише на основі своєї докторської дисертації в 300 сторінок. Крім того, Груєвскі вимагав не ізолювати його від суспільства у зв’язку з тим, що в парламенті країни має бути ще важливе голосування зі внесення змін до конституції, а він як діючий депутат зобов’язаний брати участь у ньому. За попередніми даними, голова парламенту Талат Джафері призначив голосування про внесення правок до конституції на 1 грудня цього року.
Але суд порахував, що колишній прем’єр просто намагається виграти час у надії на те, що влада в країні зміниться. І нагадав засудженому, що він добровільно має прийти з речами у в’язницю міста Скоп’є 8 листопада. А якщо ні, то його туди доправлять судові пристави та поліція.
Щоправда, у Груєвскі є право на оскарження цього рішення в суді вищої інстанції протягом трьох днів. Але македонські ЗМІ вважають, що їх явно не вистачає для подачі й розгляду касаційної скарги. Оператори телевізійних каналів і фотокореспонденти вже «забивають» місця перед міською в’язницею для того, щоб підготувати репортаж про прийняття в її лоно першого чиновника такого високого рангу, який проштрафився.