У п’ятницю в резиденції уряду Болгарії під Варною відбулася зустріч прем’єрів Болгарії, Греції, Румунії й Ізраїлю за участю президента Сербії Александра Вучича. Крім питань економічного співробітництва й одержання природного газу з Ізраїлю, вони обговорили й можливість спільного проведення Чемпіонату світу з футболу в 2030 році.
Після переговорів прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов підтвердив, що його країна, а також Сербія, Греція та Румунія планують подати спільну заявку на проведення чемпіонату світу. В історії футболу Чемпіонат світу 2030 року буде особливим. Він пройде рівно через 100 років після першого чемпіонату світу, який відбувся в Уругваї в 1930 році. Тому на його проведення знову претендує ця країна, яка хоче подати заявку разом з Аргентиною й Уругваєм. Про бажання спільно провести чемпіонат також заявили Англія, Шотландія, Уельс, Північна Ірландія й Ірландія, а також Іспанія, Португалія та Марокко.
От чому відомий болгарський футболіст, а нині коментатор одного з мексиканських спортивних каналів Христо Стоїчков у недільній передачі болгарського телеканалу btv авторитетно заявив, що шансів у четвірки балканських країн немає. Але до офіційного рішення ФІФА сподіватися можуть усі.