Адміністрація морських портів України (АМПУ) підписала Меморандум про співробітництво з адміністраціями двох єгипетських морських портів — Олександрії й Дамієтти. Про це повідомила прес-служба АМПУ.
Підписання відбулося в Києві в рамках 7-го засідання Міжурядової спільної Комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною й Арабською Республікою Єгипет.
З єгипетської сторони меморандум підписала міністр інвестицій і міжнародного співробітництва Єгипту, доктор Сахар Наср, з української — начальник Одеської філії ДП «АМПУ» (адміністрації Одеського морського торговельного порту) Ігор Ткачук.
— Одеський морський торговельний порт має великий досвід співробітництва з портами Єгипту. Вантажообіг між нами становить більш як 4,5 млн тонн на рік. Понад половини цих вантажів — експорт аграрної продукції з України. Підписання меморандуму стане додатковим стимулом і основою для подальшого розвитку двостороннього співробітництва», — зазначив І. Ткачук.
Найближчим часом планується створення спільної робочої групи, до складу якої ввійдуть представники АМПУ й адміністрацій Олександрії й Дамієтти, шиппінгових ліній, трейдерів, портових операторів. Її завданням буде обговорення реалізації спільних інвестиційних проектів і збільшення вантажообігу між двома країнами.
Також меморандум передбачає всебічний обмін інформацією, взаємне сприяння діяльності судноплавних компаній, імпортерів, експортерів і експедиторів, обмін досвідом у сфері модернізації портової інфраструктури, підвищення якості обслуговування суден, розвитку IT-cервісів і технологій.

Одеса.