Напередодні професійного свята — Дня працівників соціальної сфери — начальник головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Надія Павлюк привітала колектив та висловила подяку за самовідданість, вірність обов’язку і покликанню. За сумлінну працю, особисті трудові досягнення ряд працівників нагороджено заохочувальними відзнаками.
Модернізація діяльності ПФУ та запровадження новітніх технологій торкнулися й Прикарпаття. З жовтня запроваджено інтегровану комплексну інформаційну систему «Призначення і виплата пенсій». Серед нововведень — виготовлення електронних пенсійних посвідчень, які одночасно є платіжними банківськими картками.
Головна перевага використання сервісів Пенсійного фонду — можливість отримання оперативної інформації. Відтепер усі категорії пенсіонерів, які обслуговуються через Державний ощадний банк України, отримують електронне пенсійне посвідчення. За його допомогою можна просто і швидко сплатити за комунальні послуги через Інтернет, розрахуватись за покупку в магазині та мати доступ до безлічі інших онлайн-послуг.
— До нових сервісів обслуговування громадян належить також смс-інформування, — зазначає Оксана Козло, начальник управління ПФУ в Івано-Франківську. — Відтепер усі пенсіонери та застраховані особи, які бажають отримувати повідомлення у такий спосіб, можуть дізнатися через мобільний зв’язок про суму призначеної пенсії та дату її виплати, результати проведеного перерахунку пенсії, поновлення пенсійної виплати та строк її припинення, а застраховані особи — тривалість свого страхового стажу та дані про сплату страхових внесків.
 

ДОВІДКОВО

Станом на 26.10.2018 року на веб-порталі Пенсійного фонду України зареєстровано понад 32 тисячі користувачів, 2 тисячі пенсіонерів уже мають електронні пенсійні посвідчення, а послугами смс-інформування користуються майже 15 тисяч жителів Івано-Франківщини.