У Жоржівській загальноосвітній школі, що в Шишацькому районі на Полтавщині, з’явилася кімната-музей, присвячена участі земляків у неоголошеній війні з терористами і загарбниками на Донбасі. Ініціював її створення односелець, учасник АТО й волонтер Михайло Мороховець.
Він співпрацює з громадською організацією «Сприяння Збройним Силам України «Булат», за допомогою якої відремонтували приміщення для згаданої експозиції. Зокрема, за кошти волонтерів і доброчинців тут установили нові двері та вікна. В усьому сприяли ініціаторам і керівники навчального закладу. Необхідні консультації вони отримували також від фахівців обласного центру туризму і краєзнавства. Кімнату-музей наповнили справжніми атрибутами тієї війни — кулями, гільзами патронів, уламками снарядів, використаними частинами зброї. Є тут і бронежилети та каски наших бійців.
Особливу цінність становлять світлини, зроблені безпосередньо на передовій односельцями-учасниками бойових дій Григорієм Бабичем, Юрієм Марченком, Миколою Лазюком, Олександром Лузяніним, Володимиром Кедиком і Василем Сурмаєм. Адже ці фото поповнили скарбницю документальних свідчень збройної боротьби за нашу незалежність. Не менше зворушують і синьо-жовті прапори з автографами побратимів-учасників АТО. Надто з огляду на те, що свої побажання вони нерідко писали у перервах між боями. Кімната-музей, за задумом її творців, стане центром військово-патріотичного виховання у школі й водночас нагадуванням землякам про те, що та війна є набагато ближчою до всіх нас, ніж здається на перший погляд...

Полтавська область.