За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, з початку 2018 року на кір захворіли 36 455 осіб. «Якщо рівень захворюваності залишиться на такому самому рівні, до кінця року кількість хворих на кір може перевищити максимальний показник захворюваності, зафіксований в Україні з 1991 року (42 724 особи у 2006 році). Ліків від кору не існує, єдиний спосіб захиститися від цього захворювання — вакцинація», — повідомляється на сторінці ЦГЗ у Фейсбуці.
Зазначається, що нині в Україні достатньо вакцин для проведення планової та посиленої імунізації проти кору. Станом на 1 листопада 2018 року наявні 602 193 дози вакцин проти кору, паротиту і краснухи (КПК). Усі вакцини доправив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

А тим часом на півночі Польщі цю інфекцію виявили у чотирьох українських заробітчан, повідомляє «Польське радіо» з посиланням на поморського державного воєводського санітарного інспектора. Як зазначається, захворіли четверо нещеплених громадян України — співробітників виробничої компанії, що розташована в Квідзинському повіті Поморського воєводства.
Раніше в Польщі повідомили про 17 випадків захворювання неподалік Варшави й один випадок — у столиці. Крім того, українського учня у Володаві госпіталізували з підозрою на кір. Міністр охорони здоров’я Польщі Лукаш Шумовський заявив, що всі випадки захворювання на кір завезені з-за кордону. Він також підтвердив, що триває робота над проектом заборони в’їзду до країни нещепленим громадянам інших держав.