Глуховецька об’єднана територіальна громада Козятинського району придбала автобус, що курсуватиме за маршрутом між сімома населеними пунктами.
«Надійне транспортне сполучення — запорука успішного розвитку громади» — проект під такою назвою став одним із переможців 15-го обласного конкурсу територіальних громад Вінниччини. Його готувала Глуховецька ОТГ. Винагороду отримала у сумі 400 тисяч гривень. Ці гроші стали першим внеском для придбання автобуса. Ще 521 тисячу виділили з бюджету ОТГ. 100 тисяч гривень — внесок Бродецької селищної ради, мешканці якої виявили бажання приєднатися до Глуховецької ОТГ (нині у громаді — три населені пункти). Серед спонсорів найбільше коштів, 150 тисяч гривень, внесло підприємство «Українська каолінова компанія». Решту грошей надали СТОВ «Агрофірма «Світанок», ПП «Гурівецьке», окремі підприємці, зокрема депутат Вінницької облради Ірина Колесник. Загалом зібрали 1,2 мільйона гривень — стільки коштує новий автобус марки «Еталон».
Транспортний засіб уже в селі. Під час представлення громаді підсумків проекту її керівник Олександр Амонс вручив подяки спонсорам, які поділилися коштами. Фінансовий директор підприємства «Українське каолінове товариство» Юрій Гордієнко пообіцяв громаді взяти пайову участь у ремонті доріг і розчищенні снігу взимку. Все для того, аби автобус курсував за графіком. Нині оформляють документи на новий маршрут. За словами керівника громади, перший рейс заплановано на початок 2019-го. Автобус курсуватиме між населеними пунктами Глухівці, Жежелів, Бродецьке, Махнівка, Пляхова, Непедівка та Гурівці.
Це другий масштабний проект цієї ОТГ у нинішньому році. Ще 3,5 мільйона гривень витрачено на благоустрій. Депутати ухвалили рішення створити у кожному населеному пункті паркові зони та дитячі майданчики. Перший з таких об’єктів з’явився навесні у селі Гурівці. Восени урочисто відкрили дитячий сквер у селі Непедівка. Він особливий тим, що тут є елементи профорієнтації і діти мають можливість дізнатися про професії, які потрібні у селі. Провели освітлення, обладнали фонтан, встановили тренажери, ігровий майданчик. Усі знають: у парку працює камера відеоспостереження, що убезпечує від можливих проявів вандалізму.
— Без співпраці з бізнесом нам не вдалося б втілити свої задуми, — наголошує голова ОТГ Олександр Амонс. — Коштів інфраструктурної субвенції, передбачених на ОТГ, нам би не вистачило на те, що вдалося зробити. Залучаємо бізнес — і маємо результат.

Вінниця.