З початку року на військову службу за контрактом до Збройних Сил України прийнято понад 27 тисяч осіб, зокрема 1700 офіцерів. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський.
За його словами, у рамках призовної кампанії «Осінь-2018» лави ЗСУ вже поповнили 5 тисяч новобранців. Загалом на виконання Воєнної доктрини України щодо змішаного способу комплектування армії у 2018 році на строкову військову службу до Збройних Сил України буде призвано 18 тисяч осіб (весна — 9 тисяч осіб; осінь — 9 тисяч осіб).
Заступник міністра оборони України нагадав, що військовослужбовцями строкової служби комплектуються посади у підрозділах забезпечення для виконання завдань життєдіяльності бойових військових частин та установ у пунктах постійної дислокації, крім тих, які дислокуються у Донецькій та Луганській областях.
— Це дає змогу вивільнити військовослужбовців за контрактом для залучення їх в ООС. До виконання бойових завдань у районі проведення Операції об’єднаних сил та до військових частин, які дислокуються в районах проведення ООС, військовослужбовці строкової служби не залучаються, — наголосив генерал-лейтенант І. Павловський.
Також він поінформував, що на початок листопада цього року чисельність резервістів оперативного резерву першої черги нарощено до 178 тисяч осіб. Нині на навчальних зборах проходить підготовку понад тисяча резервістів. Загалом впродовж року до зазначених заходів підготовки планують залучити понад 100 тисяч військовозобов’язаних зі складу організаційного ядра військових частин територіальної оборони. «У складі 59 військових частин здійснено підготовку на навчальних зборах майже 20 тисяч резервістів та військовозобов’язаних оперативного резерву другої черги», — зазначив заступник міністра.