Фахівці зі Швейцарії і Німеччини допомогли вінничанам розробити проект Концепції розвитку Вінниці до 2030 року.
Документ винесено на обговорення містян, що триватиме до кінця листопада 2018-го. Перед тим його презентували депутатам і представникам громадськості міський голова Вінниці Сергій Моргунов і директор проекту «Інтегрований розвиток міст України» Матіас Брандт. Міський голова нагадав, що роботу розпочали навесні 2016-го. Над документом працювали понад 60 вітчизняних й іноземних фахівців. За основу взяли досвід європейських практик.
— У концепції сконцентровано пропозиції з вирішення тих проблем і викликів, що постануть перед містом у його подальшому розвитку, — сказав Сергій Моргунов. — Місто, в якому хочеться жити, — ось такий умовний девіз нашого документа. Важливо зазначити, що готували його не чиновники, а фахівці різних галузей із залученням громадських активістів. На його підставі плануємо створити комфортне середовище для роботи і проживання для нинішнього і майбутніх поколінь. Адже він є продовженням іншого документа — Стратегії розвитку Вінниці до 2020 року. «Всі процеси будуть логічним продовженням заходів виконання тих пріоритетів, що містяться в стратегії-2020, — додав міський голова. Він звернув особливу увагу на участь в обговоренні студентів, молоді, тих, від кого у недалекому майбутньому залежатиме розвиток міста.
— Очікую жвавого обговорення документа, адже сам процес роботи над ним був динамічний, за участю муніципалітету, фахівців і представників громади, — наголосив Матіас Брандт. — Саме цим мені запам’яталася робота у Вінниці.
Ознайомитися з проектом Концепції розвитку Вінниці, надіслати відгуки та внести пропозиції можна за адресою: kirm2030@vmr.gov.ua.

Підготував власний кореспондент у Вінницькій області Віктор СКРИПНИК