Опалення у Чернівцях увімкнули 6 листопада. Проте досі у 12 навчальних закладах — 5 школах та 7 садочках — діти мерзнуть.
На вулиці Якоба фон Петровича у дитсадочку № 28 досі не запущено котельню. Освітяни розглядають варіант переведення дітей у сусідні навчальні заклади. А поки що приміщення обігрівають електрокамінами. Але це не рятує — температура у кімнатах не перевищує 17 градусів.
ЗОШ № 6 і дитсадки № 33 та № 32 також без опалення, там аварійні ситуації. У школах планують скоротити уроки. Без тепла залишається і НВК «Любисток», де прорвало мережу. Там взагалі навчатися неможливо, адже у кабінетах температура 14—15 градусів. У ЗОШ № 22 монтаж опалення вже здійснили, але діти навчалися без тепла через прориви труб. Станом на середу температуру у школі змогли підняти до 19—23 градусів й обігріти всі класи.
Нині відвідування проблемних садочків становить 50%. Тому в тих дошкільних закладах, де немає тепла, зводять групи у кімнати, де є обігрівачі, або пропонують тимчасово переводити дітей до сусідніх дитсадків.
Не краща ситуація і в значній частині чернівецьких вишів, технікумів та коледжів. Студенти сидять на парах у верхньому одязі, а їхні батьки колективно вимагають від адміністрації припинити навчання там, де тепла досі немає. Виходить, знову у Чернівці холоди настали неочікувано.