За добу (станом на ранок 12.11) окупанти 7 разів відкривали вогонь по наших військових. Застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано. За даними прес-центру штабу ООС, ворог гатив у районах населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Вільний, Луганське, Тарамчук та Водяне.
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Найбільшу вогневу активність бойовики виявили біля Новотошківського. Під час першого обстрілу ворог застосував гранатомети, а в другому випадку — озброєння бойових машин піхоти.
Про останні події на фронті розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Обстрілів поменшало. Схоже, орків більше цікавлять зараз вибори в ОРДЛО. Серед арсеналу зброї, яку вони застосовують, — гранатомети, кулемети, стрілецька зброя та заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння, міномети та артилерія. Неодноразово зафіксовано діяльність диверсійних розвідувальних груп противника та вогонь снайперських пар... Зараз поки що затишшя. Не вилазять, переважно укріплюються, але ми не даємо їм цього робити. У них ротації відбуваються раз на два тижні. Нещодавно заїхала нова група найманців. Зараз пристрілюються, намагаються вирахувати наші вогневі точки. Нам перешкоджає не лише вогонь противника, а й хвороби. Адже почалися перші морози. Однак духом не падаємо й віримо у перемогу».
Напередодні на Світлодарській дузі двоє наших військових підірвалися на вибухівці. Про подробиці цього інциденту на традиційному брифінгу розповів командир однієї з бригад ЗСУ Руслан Татусь.
За його словами, напередодні вночі поблизу позицій бригади, неподалік Луганського, активно працювали ворожі снайпери. Наші хлопці дали гідну відсіч, тож вогонь припинився. Потім командир ухвалив рішення прочесати район.
«Командир групи та особовий склад мали бойовий досвід та відповідну підготовку. Їх вихід забезпечувався вогнем батальйону, що обороняється, та вогневими засобами бригади. Під час висування групою було виявлено дві міни-пастки, які окупанти встановили на розтяжку. Вони, ймовірно, були призначені для прикриття позиції снайпера. Але при подальшому просуванні на відстані майже 700 метрів від наших позицій противник привів у дію радіокерований фугас, внаслідок чого двоє наших військових загинули, ще двоє бійців групи дістали поранення», — зазначив Руслан Татусь.