Нові тарифи на проїзд на засіданні виконкому Тернопільської міськради прийняли 30 жовтня. 
Таким чином, з 1 листопада вартість проїзду в тролейбусах становила п’ять гривень для пасажирів, які користуються персоніфікованою карткою тернополянина, шість гривень — для тих, у кого є електронний квиток, і вісім — для осіб, які розраховуватимуться готівкою. У маршрутках шість гривень мали сплачувати власники картки тернополянина, сім — пасажири з електронним квитком і дев’ять гривень готівкою.
Містян обурило це рішення, тому 4 листопада в центрі Тернополя відбулася акція проти підвищення цін на проїзд у громадському транспорті. Люди вимагали зменшити вартість проїзду в маршрутках і тролейбусах. За різними підрахунками на Театральному майдані обласного центру було від 700 до 1500 осіб. Після так званого транспортного віче вони перекрили рух на кількох ділянках доріг у різних частинах міста.
Проте представники міськради в неділю до людей на акцію так і не вийшли. Натомість керівник прес-служби Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич повідомила, що міський голова Сергій Надал зустрінеться з мешканцями з цього приводу в понеділок.
Чергова акція протесту проти підвищення тарифів на проїзд відбулася 5 листопада під міськрадою. Це протистояння завершилося тим, що міський голова Тернополя передав людям рішення виконавчого комітету, в якому йшлося про відновлення попередньої вартості проїзду.
Місцеві перевізники відреагували на це рішення дводенним невиїздом на маршрути. Але все ж таки нині чинними залишаються тарифи, які діяли до 30 жовтня.

Тернопільська область.