У Смілі через зрив опалювального сезону на кілька годин було перекрито три головні автошляхи, що ведуть до міста. Активісти пропускали лише карети швидкої допомоги та рейсові автобуси. За рішенням міськвиконкому всі загальноосвітні школи та дошкільні заклади міста перейшли на дистанційну форму навчання. Міська лікарня припинила госпіталізацію хворих. Пацієнтів, які перебували на лікуванні, переведено до інших медичних закладів.
Другий рік поспіль у місті обласного підпорядкування стається теплоенергетичний колапс. Через заборгованість підприємства, що надає послуги з теплопостачання, НАК «Нафтогаз» не дає дозволи на постачання природного газу.

«Нині сума боргу сягнула 200 мільйонів гривень, — коментує міський голова Олексій Цибко. — Але ці мільйони — не борг жителів Сміли та підприємств. Приватна організація «Сміла енергоінвест», котру в 2010 році нав’язали місту як теплопостачальника, невідомо куди спрямовувала кошти, отримані від містян. Тепер чиновники з «Нафтогазу» вимагають у комунального підприємства, котре з нуля торік почало роботу в теплоенергетиці, взяти на себе накопичені приватником борги. Іншими словами, щоб сміляни вдруге заплатили за отримане тепло. Ми через суд намагаємося довести абсурдність цих вимог. На жаль, поки що нас не чують ні в правоохоронних органах, ні в Кабміні».
Аби врешті дослухалися до аргументів мешканців 70-тисячної Сміли, громадські активісти, представники ветеранських організацій провели 14 листопада пікетування Кабміну та «Нафтогазу».