Іван РИБАК: «Ми не можемо не реагувати на те, що громадян можуть залишити без доступу до інформації»

Народний депутат  Іван Рибак (на знімку) прокоментував заяву керівництва «Укрпошти» про можливе скорочення числа поштових відділень у сільській місцевості Чернівецької області.
«До мене звертаються виборці, редактори районних газет, працівники відділів зв’язку, керівники місцевого самоврядування, котрі заявляють, що нині через зміну системи менеджменту «Укрпошта» може закрити низку поштових відділень у селах області. Це тривожна інформація для всіх без винятку районів Буковини, насамперед для гірських, які подекуди не мають доступного телесигналу. Бо там єдиним джерелом отримання інформації про життя країни, про кроки влади у впровадженні реформ є газети», — сказав він і підкреслив, що попри комерційні інтереси дуже важливо все-таки зберегти державницькі підходи й відповідальне ставлення до людей.
«На рівні Верховної Ради я намагаюся всіляко підтримувати «Укрпошту» на шляху її переформатування, розуміючи, що за сучасних умов багато напрямів в її роботі є збитковими. Але підходи мають бути конструктивні й виважені. Намагання «Укрпошти» отримати дозвіл для створення поштового банку зрозумілі мені і моїм колегам. Але ми не можемо не реагувати й на те, що громадян можуть залишити без доступу до інформації, без можливості оперативно отримати газету, поштовий переказ, посилку чи звістку від рідних», — наголосив 
І. Рибак та висловив сподівання, що політика Чернівецької дирекції «Укрпошти», а її очолює професійна та відповідальна людина Ярослав Цюпак, знайде конструктивний вихід із цієї ситуації. «Ми говоримо про потужні транскарпатські транспортні коридори як гарантію розвитку наших територій, і одразу скорочуємо найнеобхідніші для людей сервіси. Це не є правильним. Тому, переконаний, що й наступного року мешканці сіл Буковини зможуть безперешкодно отримувати районні газети, яким вірять, та газету Верховної Ради «Голос України», яка подає неупереджені новини», — сказав народний депутат Іван Рибак.

Вл. інф.