Переможців обласного конкурсу «Кращий за професією та кращий трудовий колектив» визначила Вінницька обласна профспілкова організація працівників агропромислового комплексу. Їх фото представлено на Дошці пошани, запровадженій профспілкою.

Переможці обласного конкурсу «Кращий за професією» біля своїх портретів на Дошці пошани працівників профспілки АПК Вінниччини.

— Є різні точки зору щодо Дошки пошани, — розповів «Голосу України» керівник цієї профспілкової організації Степан Нешик. — Сказати добре слово, подякувати за сумлінну працю — не бачу в цьому нічого поганого. Не тільки зарплата потрібна людині. Інколи гарне слово дорожче за гроші. Особливо коли йдеться про тих, хто працює у сільській місцевості, хто обмежений у спілкуванні. Для таких навіть запрошення до обласного центру — уже подія...
Дві особливості має запроваджена форма вшанування, затверджена Положенням про обласний конкурс «Кращий за професією» із занесенням фотографій на Дошку пошани. Оцінюють досягнення не тільки за виробничими показниками (у галузі АПК і харчової промисловості). Беруть до уваги вирішення питань соціального захисту працюючих, дотримання їхніх трудових прав, створення належних умов праці тощо. По-друге, ті, хто подає на відзначення кандидатури юридичних і фізичних осіб, мають довести їхні заслуги на конкретних фактах. Таке представлення з відповідною аргументацією відбувається на розширеному засіданні президії організації. Після того визначають переможців. Вісім місць відведено для окремих переможців і три — для трудових колективів.
Стенд з фотографіями переможців виставлено у вестибюлі обласного комітету профспілки працівників АПК. У багатоповерховому приміщенні, де розташовані офіси низки організацій, завжди людно. Серед нинішніх переможців — колективи СТОВ «Промінь» Калинівського району (керівник — Герой України Іван Боримський), СТОВ «Писарівка» Ямпільського району (керівник — Віталій Віт) та ТОВ «Санаторій «Поділля» (директор — Анатолій Реп’ях). Представлено портрет керівника первинної профспілкової організації СВК «Колос» Калинівського району Цезарії Ярошевської, яка понад 20 років очолює тваринницьку ферму. Серед відзначених також профгрупорг Вінницького олієжиркомбінату Ольга Хацьола, інженер-хімік Гайсинського спиртозаводу, керівник профспілки підприємства Тетяна Бадяк...

Віктор МУЗИКА.
Фото надано автором.

Вінницька область.