На ярмарку професій, який організували у Львові обласний центр зайнятості та Національний університет «Львівська політехніка», 67 працедавців запропонували 1800 варіантів працевлаштування. Середня зарплата становила 8 тис. грн, але були й такі, що пропонували 10 тис. грн.
Традиційно найбільшим попитом користувалися робітничі професії: водії, слюсарі, зварники, складальники техніки, швачки. Серед випускників університетів найлегше знайти роботу представникам ІТ-галузі, адміністраторам комп’ютерних мереж.
Як розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, учасники ярмарку професій змогли вивчити реалії сучасних ринків праці, ознайомитися з вимогами працедавців, довідатися про умови оплати, а також отримати консультації фахівців.
У рамках заходу у Львівському будинку праці для безробітних пройшли семінари «Загальні питання зайнятості на ринку праці», «Техніка пошуку роботи. Співбесіда з роботодавцем», а для молоді організували презентацію професій водіїв трамвая та тролейбуса, тестування з питань вибору фаху.
Конкуренція на ринку праці на Львівщині досить висока, бо поряд — кордон з ЄС, де пропонують зарплати втричі більші, тому вітчизняний виробник змушений шукати фахівців ще зі студентської лави — і цьому сприяють у Львівському обласному центрі зайнятості.

Львів.