Футбол. Ліга націй УЄФА. Груповий етап. 15 листопада.

А2. Бельгія — Ісландія. 2:0. Бельгія — 9 очок, Швейцарія — 6, Ісландія — 0.

А4. Хорватія — Іспанія. 3:2. Іспанія — 6, Англія, Хорватія — по 4.

Нагадаємо, що у вересні віце-чемпіон світу збірна Хорватії в Іспанії поступилася господарям з некоректним рахунком — 0:6. Тепер балканці помстилися кривдникам на «Максимірі» в Загребі. Поєдинок був гострим і напруженим. Іспанці двічі наздоганяли господарів. Але хорвати останньої миті вирвали перемогу: переможний гол на третій доданій хвилині забив 22-річний оборонець Тін Єдвай, котрий виступає в німецькому клубі «Байєр» (Леверкузен). До речі, другий м’яч у ворота гостей забив також Єдвай.

Іспанія вже завершила турнір. Залишився тільки поєдинок Англія — Хорватія, котрий відбудеться 18 листопада в Лондоні (на «Вемблі») і вирішить, хто вийде до фінального турніру.

В3. Австрія — Боснія і Герцеговина. 0:0. Боснія і Герцеговина — 10, Австрія — 4, Північна Ірландія — 0.

Боснійці, зігравши в гостях унічию, вибороли місце в групі А. Північна Ірландія перейде до нижчої групи.

С2. Греція — Фінляндія. 1:0. Угорщина — Естонія. 2:0. Фінляндія — 12, Греція — 9, Угорщина — 7, Естонія — 1.

Греція мінімально перемогла Фінляндію, але фіни зберегли першу позицію у турнірній таблиці і забезпечили собі місце в групі В. У паралельному матчі Угорщина відправила Естонію в дивізіон D.

D1. Казахстан — Латвія. 1:1. Андорра — Грузія. 1:1. Грузія — 13, Казахстан — 6, Латвія, Андорра — по 3.

D2. Люксембург — Білорусь. 0:2. Сан-Марино — Молдова. 0:1. Білорусь — 11, Люксембург — 9, Молдова — 8, Сан-Марино — 0.

***

Контрольні матчі національних збірних: Німеччина — Росія. 3:0. Зустріч відбулася в Лейпцигу. Господарі, котрі виступали експериментальним складом, усі м’ячі забили ще в першому таймі.

Польща — Чехія. 0:1. Під час цього матчу (відбувся у Гданську) місцеві ультрас вивісили провокаційний банер «Львів — колиска польського футболу».

Ірландія — Північна Ірландія. 0:0. Англія — США. 3:0. Поєдинок став прощальним для знаменитого форварда англійців Вейна Руні. Він вийшов на заміну на 58-й хвилині.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.