Акцію протесту провели цього тижня понад півтисячі студентів Донецького національного медичного університету в Кропивницькому (де розташовані нині його факультети). Вимагали створення належних умов для навчання. Як пояснили студенти, претензії переважно стосуються умов підготовки за спеціалізацією «Стоматологія». За 3 500 доларів плати на рік, з урахуванням, що тут навчаються понад 1000 студентів, адміністрація мала б створити належні умови. Зокрема, студенти-іноземці вимагали від керівництва ДНМУ облаштувати нормальну базу для практичних занять, нарікали на недостатню кількість викладачів тощо.
За інформацією каналу «Кіровоград», під час обговорення ситуації з керівництвом університету і факультетів студенти стверджували, що їх не забезпечують належною практикою у медичних закладах, бракує необхідного для навчання обладнання та лабораторій. Свої вимоги майбутні медики передали в. о. першого проректора університету Ігорю Хрипаченку, адже зустріч з ректором, на якій наполягали студенти, так і не відбулася.
За інформацією прес-служби ДНМУ, поки триває внутрішній аудит міжнародного відділу вишу, перевірка медичного факультету, Ігор Хрипаченко від коментарів утримується.
Тим часом обурені студенти заявили, що якщо їхні вимоги не виконають, вони звертатимуться по допомогу до посольств своїх країн.

Кропивницький