Нарешті оживе Ужгородський аеропорт. Нині на летовищі вже встановили сучасне навігаційне обладнання. Після двох із половиною років листувань із Мінінфраструктури, термінових телеграм та нарад, безпосередніх звернень до EASA (Європейська комісія з контролю за повітряним простором) державне підприємство «Украерорух» таки закупило і встановило нове навігаційне обладнання в аеропорту «Ужгород», — заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Перші реальні кроки зроблено: представники EASA, Мінтранспорту Словацької Республіки, Державіаслужби України та «Украероруху» перевірили обладнання, а також нові прилади Гідрометеослужби, оновлену злітно-посадкову смугу та комплексні споруди аеропорту «Ужгород» на відповідність європейським вимогам.
Комісія з 15 осіб ухвалила позитивний висновок, на основі якого EASA найближчим часом підготує звіт і спрямує його словацькій стороні. Після цього мають відбутися переговори зі Словаччиною про конкретну дату відновлення повноцінної роботи Міжнародного аеропорту «Ужгород». Чому потрібна згода словацької сторони? Бо летовище розташовано так, що під час зльоту й посадки повітряні судна заходять у повітряний простір сусідньої держави.
За словами керівника області, очікується, що на початку наступного року єдиний аеропорт Закарпаття таки відновить повноцінне авіасполучення з Києвом, іншими регіонами України, а також зарубіжними аеропортами.

Ужгород.