У Галереї мистецтв Волинської обласної організації Національної спілки художників України, що у Луцьку, урочисто відзначено переможців та учасників конкурсу дитячого малюнка «100-річчя Незалежності Польщі». Організатором яскравого свята стало Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку за підтримки арт-студії «Пятерня» і Волинської організації НСХУ. Вони влаштували теплий прийом учасникам з Луцька, Забороля, Ковеля, Сарн, Рівного, Тернополя.

На знімку: Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Мазур оглядає дитячі малюнки.

Про високий статус події свідчить участь у ній Генерального консула Вєслава Мазура та консула з питань культури Терези Хрущ, відомих майстрів пензля з Луцька, членів Національної спілки художників України Галини Івашків і Тетяни Мялковської, викладача Інституту мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ольги Каленюк.
Генеральний консул Вєслав Мазур подякував школярам за творчу працю і потішив їх результатами інтернет-голосування на сторінці консульства у Фейсбуці, де найцікавіші малюнки набрали тисячі вподобайок.
Загалом на розгляд було надано 134 роботи. Переможці у трьох вікових групах отримали дипломи та подарунки. За сприяння департаменту культури Луцької міськради перегляд малюнків можна буде продовжити в арт-галереї «Луцьк», що на вулиці Богдана Хмельницького. Виставка триватиме до 30 листопада.

Максим СОЛОНЕНКО.
Фото Віктора ЧУХРАЯ.