ВІННИЦЯ:

Велику гірлянду квітів, де переважали сині й жовті кольори, поклали до пам’ятника жертвам Голодомору у канадському місті Торонто члени делегації Вінницької області, яка перебуває з офіційним візитом у цій країні (на знімку).

— У страшні роки великої трагедії українського народу наша область втратила 400 тисяч дорослих і дітей, — повідомив керівник делегації, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. — Щиро вдячні українцям у Канаді за те, що зберігають у своїх серцях пам’ять про загиблих співвітчизників.
Генеральний консул України в Торонто Андрій Веселовський, який взяв участь у вшануванні пам’яті жертв Голодомору, розповів, що пам’ятник відкрито 21 жовтня нинішнього року. Зроблено це за ініціативою і за кошти української діаспори. Скульптурну композицію, у центрі якої дівчинка з колосками у руках, встановлено у центральній частині Торонто. Її автор, скульптор Петро Дроздовський, назвав «Гірка пам’ять дитинства». За словами пана Веселовського, композиція перегукується з іншими пам’ятниками, відкритими в Україні та деяких державах як нагадування про одну з найтрагічніших сторінок в історії нашого народу.
Учасники делегації, більшість з яких представляють ГО «Вінницький бізнес-клуб», мають на меті розширити економічні відносини з підприємцями Канади. Про це вони говорили під час зустрічі у канадсько-українській Торгово-промисловій палаті, де розробляють проекти співпраці наших країн та допомагають їх втіленню в життя.
Ще одним хвилюючим епізодом стало покладання квітів вінничанами до пам’ятника Лесі Українці у Торонто.

Фото з сайту Вінницької ОДА.