На будь-якому виді твердого палива можуть працювати котли, встановлені у котельні загальноосвітньої школи № 2 у райцентрі Крижопіль. Удвічі зменшиться витрата коштів на опалення приміщення. Такими є попередні підрахунки фахівців.

Тонна вугілля дає тепла стільки, скільки два кубометри дров. Тільки за вугілля треба заплатити майже чотири тисячі гривень, а за дрова — приблизно удвічі менше. Такі розрахунки наводять на Барському машинобудівному заводі. Котли цього підприємства придбали для названого навчального закладу. Встановлювали їх заводські спеціалісти. Підприємство взяло на себе гарантійне обслуговування своєї продукції. Одночасно відремонтували теплотрасу.
Загалом витратили понад півтора мільйона гривень. Левова частка суми надійшла з обласного бюджету, ще 50 тисяч гривень надано з районного. Нині тривають роботи зі встановлення двох котлів на альтернативному паливі у школах сіл Жабокрич та Заболотне цього само району.
Із 888 шкільних навчальних закладів області у 400 встановлено котельні на альтернативному паливі. У частині навчальних закладів одночасно мають можливість використовувати два види опалення, бо зберегли ще й газові котли.