Пам’ять першого дослідника історії Голодомору на Поділлі професора Іллі Шульги вшанували представники вінницької обласної влади покладанням квітів на його могилу.
Із вдячністю згадують у ці дні викладача Вінницького державного педагогічного інституту (нині університету імені Михайла Коцюбинського) його колишні студенти, які розповідають про нього у соціальних мережах. У стінах університету відбулася науково-практична конференція, де також згадували невтомного дослідника Голодомору на теренах краю.
— Дослідження професора Шульги мають особливе значення вже тому, що він сам у дитинстві пережив голод 1932—1933 років, — розповіла «Голосу України» директор департаменту інформаційної політики Вінницької ОДА Світлана Василюк. — Усі його роботи сприймаються через призму особистого усвідомлення трагедії українського народу.
У дні пам’яті жертв трагедії обласна влада відзначила грамотами істориків і дослідників, які продовжують працювати над темою Голодомору, доносити страшну правду до нинішнього покоління.

Вінницька область.