Документально-публіцистичну виставку «Україна 1932—1933. Геноцид голодом» та книжку «Ті, хто не хотів помирати мовчки...» до 85-х роковин Голодомору презентували в Кропивницькому, в обласному краєзнавчому музеї.
Ушанувати пам’ять безвинно убієнних і ненароджених зібралися відомі краєзнавці, історики, науковці, письменники, журналісти та громадськість.
Книжка краєзнавця, публіцистки і журналістки Світлани Орел, надрукована в рамках обласної програми розвитку книговидання та книгорозповсюдження накладом 500 примірників, розійдеться по всіх бібліотеках області. На її сторінках ми знайдемо розповіді людей, які чинили опір експериментам радянської влади.
За словами авторки, книга написана на основі архівних матеріалів репресованих у 1932—1933 рр. «Із майже тисячі справ до книги ввійшли найбільш показові, — розповіла вона. — Всі ці роки здебільшого робився акцент на жертвах, стражданнях, а моменти масового спротиву, захисту, самозбереження ігнорувалися. Проте люди організовували повстання, громили сільради, допомагали односельцям, які були у скруті, різними способами чинили спротив».

Кропивницький.