Проектний термін експлуатації першого енергоблока ХАЕС завершується 13 грудня. Однак блок не буде закрито. Його відправляють на ремонт, який триватиме 260 діб. 

Станція отримала позитивний висновок державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки щодо експлуатації енергоблока у зупиненому стані на період виконання необхідних організаційно-технічних заходів для обґрунтування можливості його довгострокової експлуатації. Під час планово-попереджувального ремонту здійснять капремонт генератора, середній ремонт реактора та парогенератора, повне вивантаження активної зони, ремонт усіх трьох каналів систем безпеки. Заплановано роботи з продовження строку експлуатації корпусу реактора, транспортно-технологічного обладнання, реалізації заходів з підвищення кваліфікації обладнання та сейсмостійкості трубопроводів.
Особливу увагу приділятимуть виконанню заходів комплексної програми підвищення безпеки енергоблоків з модернізації, реконструкції, заміни обладнання, що виробило проектний ресурс, на сучасне, яке відповідає всім вимогам безпечної експлуатації.