За добу (станом на ранок 27.11) російські найманці 18 разів відкривали вогонь по наших військових, зокрема 7 разів із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами. За даними прес-центру штабу ООС, ворог гатив у районах населених пунктів Станиця Луганська, Малинове, Вільний, Луганське, Південне, Верхньоторецьке, Опитне, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Широкине.
Окупанти вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Позиції Об’єднаних сил у районі населеного пункту Малинове противник обстріляв з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля хутора Вільного, Луганського, Опитного, Гнутового та Водяного відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм.
«Під час бойових дій легких поранень зазнали двоє військовослужбовців. Підрозділи, що обороняються, вживали необхідних заходів для придушення вогневої активності окупантів. За даними розвідки, трьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено, ще трьох — поранено. Після ескалації ситуації в Азовському морі за наказом командувача ООС генерал-лейтенанта Сергія Наєва військовослужбовці посилили пильність, підрозділи та військові частини приведено до повної бойової готовності. Військові запевняють, що незалежно від змін ситуації ворог не пройде», — йдеться в повідомленні штабу.