Контактний центр штабу оборони для координації дій підрозділів Збройних Сил України, Нацгвардії, Нацполіції, Служби безпеки та органів місцевої влади розпочав роботу у цілодобовому режимі у Вінниці.

Нову структурну одиницю створено на період воєнного стану на території краю розпорядженням голови ОДА Валерія Коровія. Місцем її розташування обрано приміщення департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
— Центр створено насамперед з метою роз’яснення населенню питань, що виникають у зв’язку із запровадженням воєнного стану, — зазначив на прес-конференції керівник центру Сергій Дев’ятий. — Питань виникає багато. Вони стосуються запровадження комендантського часу, мобілізації тощо. На все потрібна офіційна відповідь. Деякі з них викликані поширенням фейкових повідомлень. Створений центр є офіційним джерелом інформації.
За словами керівника центру, мобілізація не передбачена, робота проводиться з резервістами першої черги, уточнюються списки. Комендантська година також не запроваджуватиметься. Всі заклади і підприємства продовжують працювати у звичному режимі. Визначено шість лікарень на випадок надання необхідної допомоги, якщо раптом виникне екстрена ситуація.
На всіх в’їздах до обласного центру з’явилися блокпости. Правоохоронці пояснюють, що перевіряють документи вибірково.
Отримати відповіді на запитання, що стосуються воєнного стану, можна за телефонами «гарячої лінії»: (043-2) - 67-17-15, 67-07-20, 0800 500 455 (безплатний). У центрі запевнили, що телефони працюватимуть цілодобово.