За добу (станом на ранок 3.12) російські найманці 7 разів відкривали вогонь по наших військових. Усі порушення режиму тиші противник здійснив з настанням темряви. Так, за даними прес-центру штабу ООС, ворог провокував біля населених пунктів Станиця Луганська, Красногорівка, Новомихайлівка, Славне, Тарамчук та Лебединське. Важке озброєння не застосовувалося.
Двічі загарбники вели прицільний вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів неподалік Тарамчука. 
Крім того, поблизу Станиці Луганської збройні формування Російської Федерації здійснили чергову провокацію з метою недопущення розведення сил і засобів у цьому районі — зафіксовано ворожий обстріл з великокаліберних кулеметів.
«Внаслідок бойових дій не постраждав жоден військовослужбовець. За даними розвідки, трьох бойовиків російсько-окупаційних військ знищено, ще п’ятеро дістали поранення. Крім того, за даними звіту СММ ОБСЄ, поблизу Луганська бойовики розмістили реактивні системи залпового вогню 
БМ-21 «Град»: у районі Боково-Платового виявлено двадцять дві одиниці, біля Міусинська — шість, а поблизу Садового — вісім одиниць», — йдеться у повідомленні штабу.