18 грудня на площі Філармонії у Чернівцях відбудеться благодійна акція для діточок, хворих на аутизм та дитячий церебральний параліч, «Любов тварин, яка лікує». Захід присвячено до Дня Святого Миколая. Тож улюбленець дітвори цього року прийде не сам, а у супроводі песиків.
Ще раніше в обласному центрі реабілітації дітей з ураженнями нервової системи запровадили анімалотерапію — лікування за допомогою собак породи хаскі, яке проводить відомий спеціаліст з каністерапії Ігор Роздобудько.
Отож під час проведення різдвяної акції в ігровій формі відбудуться заняття та ігри для дітей зі спеціально навченими собаками-терапевтами. Такі ігри розвивають інтелектуальні здібності, дрібну та грубу моторику.
Спілкуючись із собаками, діти перестають соромитися своїх хвороб, відволікаються від них, заспокоюються і стають корпоративнішими та відповідальнішими. Від спілкування з чотирилапими друзями дитина отримує психологічний комфорт.
У програмі — катання малюків на санях із хаскі, виставка безпородних собачок у костюмчиках, концерт танцювальних колективів, виступ службових собак, організований кінологами-прикордонниками та поліцейськими.
Дітям подарують іграшки у вигляді песиків, власноруч пошиті волонтерами, та солодощі. А ті, хто хоче придбати чотирилапого друга, зможе це зробити під час акції з прилаштування цуценят  і  кошенят у сім’ї. Цих тваринок підібрали з вулиць міста, оглянули, обробили від паразитів та вакцинували.
Організатори та Святий Миколай вважають, що ця акція буде корисною і велелюдною.